DSC00520.JPG (137 KB - 21/09/2002 - 19:29)

DSC01320.JPG (128 KB - 22/03/2003 - 20:36)

DSC00821.JPG (141 KB - 30/11/2002 - 20:32)

Heren 1 en Heren 2 na hun onderling duel.

Nieuwsjes

25 januari 2003

Turnhout VT 3 - Merksplas: 3-0

Ondanks de grote aanwezigheid van supporters (die we allen zeker willen bedanken!) is heren 1 er niet in geslaagd het 2de geplaatste Turnhout 3 te verslaan. De eerste set begon heel onzeker, met een opeenstapeling van foutjes en onzekerheden. Turnhout heeft hier gretig van geprofiteerd en komt telkens een paar puntjes voor. Simpele opslagen, onzuivere recepties, weinig mogelijkheden voor de passeur, ingehouden aanvallen, onstabiel blok, trage verdediging en dan nog een paar domme fouten. Hetgeen 2 weken geleden in Zoersel allemaal perfect lukte, lukte nu niet. Enkel in de 2de set hadden we de mogelijkheid tot setwinst (25-23).
Heren 1 blijft nog wel aan de leiding met 1 verlieswedstrijd (Turnhout heeft er 2 verloren). Volgende week is een vrij weekeind, daarna vliegen we er terug in!

18 januari 2003

Merksplas - Turnhout 4: 3-1 (25-16, 25-27, 25-9, 25-15)

Vorige week speelden we een bijna perfecte wedstrijd tegen een strijdvaardig Zoersel 7. Dit weekeind echter maakten we een heleboel meer fouten.

We starten de wedstrijd (zonder hoofdaanvaller Nic, hij moest werken) duidelijk minder vlot dan gewoonlijk. Er was weinig opslagdruk en iedereen maakte wel eens een foutje. Maar we winnen uiteindelijk wel vlotjes met 25-18. De 2de set beginnen we met een andere opstelling, Stijn en Dominique wisselen van plaats. Het begin van deze set was echter gewoonweg slecht. Onze libero had duidelijk een minder moment, en alles wat kon mislopen liep ook mis. Zo kwamen we 0-8 achter. We hebben hard teruggevochten, en halen onze achterstand in. Op het einde van de set lukt het ons weer om een 4-tal missers te brengen. Stijn valt ook even uit door het verlies van zijn lens, en trainer Steven moet even inspringen. Een paar domme missers en nipt verlies met 25-27. De 3de set, zelfde opstelling, herpakken we ons en Turnhout valt volledig stil. Het wordt 24-5, en na een paar missers wordt het uiteindelijk nog 25-9. In de 4de set gaan we gewoon door, met nogmaals een aantal echt domme foutjes en onzuiverheden, maar we winnen met 25-15.

Nu kunnen we ons voorbereiden op de wedstrijd tegen Turnhout 3, de enige ploeg die nog maar 2 wedstrijden heeft verloren. Winnen we die, dan staan we 3 wedstrijden los.

Ok, en nu is het de beurt aan de volgende speler van de ploeg om iets te schrijven :-).

15 januari 2003

Artikeltje in OUT

In de gids stond vorige week Heren 1 op weg naar kampioenstitel. Misschien is dit een beetje voorbarig, maar we hebben tot nu toe nog geen enkele wedstrijd verloren (en slechts 6 sets) en staan dus ongeslagen aan de leiding na 13 wedstrijden. Het is heel lang geleden dat we dat nog eens hebben kunnen zeggen.

We verwachten dat we deze lijn kunnen verder trekken naar het einde van het seizoen. Maar we hebben maar een beperkte kern van 8 spelers. Elke afwezigheid is duidelijk voelbaar. Zo was Nic 1 wedstrijd afwezig en verloren we met 3-1 voor de beker van Turnhout van Kasterlee (3de gewest). En de vorige weken hebben we Paul moeten missen, die zijn knie een beetje moest sparen. Laat ons dus hopen dat we de volgende maanden niet te veel gekwetsen zullen hebben! Maar gelukkig is er nog onze trainer/coach Steven die altijd kan inspringen, en nog gemakkelijk met ons mee kan.

De volgende weken krijgen we de betere ploegen van de reeks tegen. Zo moeten we op 25 januari tegen VT Turnhout 3. Dit is de enige ploeg met slechts 2 verloren wedstrijden. Deze wedstrijd kan wel eens spannend zijn. Maar als we spelen zoals tegen Zoersel 7 afgelopen zaterdag, kan niemand ons tegenhouden. Tot slot nog even onze ploeg voorstellen: Kim, onze kapitein en passeur, die de laatste tijd niet meer veel moet lopen voor zijn ballen. Jan, onze onmisbare middenman waar onze jeugdige spelers nog veel van kunnen leren. Wim, onze libero die overal tussenvliegt en opvalt in zijn groen truitje. Dominique, onze 2de middenman (maar is evengoed als hoofdaanvaller) met power en lage toetsballen. Stijn, voornamelijk hoofdaanvaller maar evengoed middenman met venijnige (sprong)opslagen. Nic, onze man met gerichte sprongopslagen en power op links waar al onze tegenstanders schrik van hebben. Paul, onze oudste speler met een secure linkse, maar dat hebben sommige tegenstanders pas na de wedstrijd door. Gert, onze nieuwe aanwinst uit Tielen met fantastische opslagen (de laatste weken toch :-) en dito aanvallen. En tot slot Steven, onze trainer en coach, die ons elke vrijdag doet zwoegen en zweten, en waar we altijd naar luisteren.

Laatste aanpassing van deze pagina: 26 januari 2003
Deze pagina wordt onderhouden door Wim Van Laer.